Implantater

Implantater


I dag kan vi erstatte mistede tænder med nye tænder. Vi sætter en kunstig rod i kæben, hvor den mistede tand havde sin plads og forsyner roden med en porcelænskrone. Implantatbehandling er derfor en mulighed for, at patienter med tandtab, kan få fastsiddende tænder igen. Behandlingen er oftest smertefri.


Implantater kan også udføres i kombination med proteser, så disse sidder rigtig godt fast.

Et implantat består af en skrue, en krone og et forbindelsesled. Skruen sættes fast i kæbeknoglen og erstatter den manglende tandrod. Gennem forbindelsesleddet fastgøres kronen til skruen.

Hvis flere eller alle tænder mangler indsættes flere skruer.

Inden behandling skal der foretages en grundig forundersøgelse med røntgen-billeder og registrering af omkringsiddende tænderne og knogleben, hvor implantatet skal sidde. For at vurdere, om der er knogle nok at sætte implantaterne i. Hvis der er for lidt knogle, har man mulighed for at udbygge den. En knogleopbygning betyder dog i de fleste tilfælde, at behandlingen forlænges tidsmæssigt og bliver dyrere.

 

Implantater sættes ind kirurgisk. Indgrebet foregår i lokalbedøvelse, og er normalt ikke ubehageligt eller

vanskeligt. Princippet er, at der bores et hul i kæbebenet med ganske præcise specifikationer. Heri skrues implantatet forsigtigt på plads.

Efter anbringelse af implantaterne skal der en helingsperiode til, hvor implantaterne ikke belastes.

Når implantaterne er fint helede sættes et mellemstykke ovenpå. Efter to til fire uger kan der så tages aftryk til krone, bro eller protese.


www.tandlaegehelsingoer.dk

Telefon:  49 21 05 25

Stengade 53, 1. th.

3000 Helsingør

© 2018 Tandlæge Ava Kronborg

Medlem af: