Paradentose

Parodontose


Parodontose eller parodontitis: Betyder betændelse rundt om tanden. Parodontose er en folkesygdom, som de fleste får på et eller andet tidspunkt i livet. Parodontose giver sjældent symptomer og kan ikke ses med det blotte øje, men ofte vil man kunne opleve dårlig ånde. Der vil som regel være blødning og ømhed ved tandbørstning og spisning.


Parodontose er en betændelsestilstand i den knogle, som tandroden sidder fast i. Betændelsen fører til, at knoglen langsomt "ædes op" og når processen er langt fremskreden, begynder tænderne at føles løse. Nogle forhold har betydning for risikoen for at udvikle parodontose: rygning, nedsat immunforsvar, stress, diabetes, mundtørhed, knogleskørhed, alder.


Vi kontrollerer ved undersøgelser tænderne for parodontose. Opdages sygdommen i tide, kan den oftest behandles og kontrolleres.

Vi prøver altid at forebygge og behandle parodontose med hyppige grundige tandrensninger. Bliver tandkødslommerne alligevel for dybe, så kan kirurgisk indgreb komme på tale.


Ofte medfører ubehandlet paradentose desværre med tiden tab af tænder. Heldigvis er det aldrig for sent at gøre noget ved det.

Selv skal du især være opmærksom på, om dit tandkød er rødt eller bløder lidt ved tandbørstning.

Ved tandrensning vil der blive fjernet tandsten og bakteriebelægninger (årsagen til infektion) på tænder og rodoverflader. Behandlingen dræber de bakteriekulturer, der er årsag til problemerne og gør samtidig tandkødslommerne mindre, så der bliver mindre risiko for problemer og tab af tænder fremover. Selv større tandkødsproblemer og paradentose kan i dag behandles.


Vi registrerer dybe tandkødslommerne, dels for at holde øje med udviklingen over tid, dels for at kunne instruere patienten i den mest hensigtsmæssige hjemmetandpleje. Hjemmetandplejen er meget vigtig . Patienter med parodentose skal være meget bedre til at holde mundhygiejnen i top.


Vi kan sammen også gøre meget for at holde tandkødsproblemerne i skak. Vi taler sammen om, hvad du selv kan gøre for at holde både tænder og tandkød i god form. Når du kommer på klinikken, sørger vi fremover for, at dine tandkødslommer bliver renset effektivt, så risikoen for fremtidige problemer med tandkødet og tandtab bliver meget mindre.


www.tandlaegehelsingoer.dk

Telefon:  49 21 05 25

Stengade 53, 1. th.

3000 Helsingør

© 2018 Tandlæge Ava Kronborg

Medlem af: